Hertog Zout

Wat we doen

Hertog Zout speelt échte verhalen; persoonlijk, universeel en authentiek. We beginnen bij een documentaire bron, laten onze aannames los en bevragen alles openlijk en schaamteloos eerlijk. 

 

ECHTE VERHALEN

Wat als? Hertog Zout benut theater om vrijuit op verkenning te gaan. Zo ontdekken we nieuwe perspectieven met onze opdrachtgevers, hun doelgroepen en het publiek. We maken voorstellingen over actuele onderwerpen met spelers die daar middenin staan. We benutten het gehele proces om verbindingen te leggen en ontwikkelingen in gang te zetten, op individueel, cultureel en maatschappelijk niveau.

 

Culturele en maatschappelijke organisaties zoeken samenwerking met Hertog Zout als opdrachtgever of partner. Met theater bieden we effectief gereedschap om te werken aan talentontwikkeling, sociale cohesie en onderlinge dialoog. Eerdere voorstellingen speelden rondom generatiekloven, (re)integratie, armoede, lhbtiq+ en senioren.

 

Waar wil jij mee aan de slag? Leg je vraagstuk voor aan Hertog Zout.  
 

 

Letizia Rompelberg

Artistiek leider Letizia Rompelberg studeerde in 2010 af aan de Academie voor Theater in Tilburg. Met een scherp oog voor menselijkheid werkt zij sindsdien aan theaterprojecten rondom maatschappelijke thema's. Haar regiestijl is toegankelijk, een tikkeltje melancholisch en altijd optimistisch. Letizia maakt theater waarmee je vol in het leven wordt gezet. Haar voorstellingen laten je op een nieuwe manier naar de wereld kijken. 

“In een wereld waarin het ‘ieder voor zich’ is, is het belangrijk om echt naar elkaar te kijken, zonder oordeel.  De voorstellingen die ik voor Hertog Zout maak zijn altijd gebaseerd op waargebeurde verhalen die ik verzamel tijdens interviews en research. Ik werk graag met outsiders: mensen die niet vanzelfsprekend meedraaien in onze samenleving. Ik registreer aannames en vooroordelen - ook de mijne - en gebruik deze als startpunt voor een open dialoog. Ik probeer uiteindelijk het publiek de rijkdom te laten ervaren om aannames ontkracht te zien worden door mensen die veel dichterbij hen staan dan zij ooit hadden kunnen bedenken.”

Partners en opdrachtgevers

We werken zowel met als voor culturele en maatschappelijke organisaties zoals: Stichting Mano, Vluchtelingenwerk, Amnesty International, Exodus-opvang na detentie, Gemeente Oss, Stichting Thuis in Oss, Muzelinck Oss en Nieuwe Veste Breda.

Hertog Zout wordt gesteund door: Fonds ZOZ, VSB Fonds en KunstLoc.