Een verhaal gebaseerd op de geschiedenis van de Hinthamerstraat in Den Bosch. Een verhaal over menselijk handelen van vroeger en nu, over hoop en over datgene wat ons allen bindt; waar de tijd geen vat op heeft.

Wij zijn de Vogels. Wat u hier ziet, ziet u eigenlijk niet. Knoop dat alvast in uw oren.
Zonder ons zou de wereld stukken stroever draaien. Wij bezorgen brieven die zwanger zijn van geluk, bol staan van troost of druipen van vreugde. Deze schrijfsels slepen mensen bij de zwarte afgrond weg en richten verdwaalde blikken weer op de gouden horizon.

 

Concept & Regie: Letizia Rompelberg
Concept & Tekst: Leon de Waal
Regie-assistent: Jeroen van Damme
Spel: Marjolein Buijs, Dianne Krijnen, Leon de waal, Eva van Boxtel*, Stijn van Erp*, Lotte van Kemenade*, Raisa Melo Fortes*, Gieske Nieuwenhuizen*, Lotte Vermeer*. (*Studenten Theateropleiding Koning Willem I College)
Muziek: Jorind Josemans
Vormgeving/techniek: Simon Haen
Productie: Kevin van de Koolwijk, Irene Klaassen

 

Met dank aan:
Impresariaat STERK (Koning Willem I College), Henk Langenhuijsen, Dannie Jeurissen, Jac Biemans, Margot Kwinten, Guido Jochems, Ronald Zaunbrecher, Ilse van den Eeden.
 

'Vogels' is gemaakt in het kader van het project 'Straatlevens' van Stadsarchief en StadsBIEB 's-Hertogenbosch. De voorstelling wordt uitgevoerd in het kader van de Maand van de Geschiedenis, gecoördineerd door De Tijdreiziger.