#GERANIUMS!

Een optimistische theatervoorstelling over hoe we voor elkaar zorgen als we ouder worden. Coproductie met Nieuwe Veste, Breda.

De theatervoorstelling gaat over hoe we voor elkaar zorgen. Een genadeloos eerlijk portret van oudere mensen, hoe ze verzorgd zouden willen worden, hoe ze voor elkaar zorgen en hoe voor hen gezorgd wordt. #Geraniums! is een optimistische voorstelling, met een melancholisch en pittig randje.

#Geraniums is een coproductie met Nieuwe Veste Breda en komt tot stand in samenwerking met: Cantabile Plus (ouderenkoor) en Vitalis College, Breda. Speelt: november 2019, Stokvishallen, Breda. 

Educatie

De theatervoorstelling wordt omkaderd door een educatietraject. Studenten van de opleidingen Maatschappelijke Zorg en Sociaal Werk van het Vitalis College krijgen hierbij de gelegenheid om op meerdere manieren kennis te maken met ouderen en hen van dichtbij te bevragen over hun behoeftes en hoe ze verzorgd zouden willen worden. De uitkomsten van deze gesprekken zijn input voor het script en de voorstelling.

"Alles wat er in de Libelle staat is toch echt waar. Liefde, aandacht, je moet met ze praten." "'s Nachts alleen wakker liggen. Dat vind ik zoiets akeligs. Dus als iemand niet kan slapen, dan zing ik. Dat helpt soms. Eventjes zingen."

#Geraniums! maakt deel uit van het project 'Pijnlijke Melodie het Land in',  een collectief project van drie nieuwe theaterproducties gebaseerd op de oorspronkelijke theatervoorstelling Pijnlijke Melodie. Pijnlijke Melodie is een zwart-komische locatievoorstelling over de kritieke toestand van de huidige ouderenzorg en gaat over de verhouding tussen mens, zorg en systeem. De voorstelling is in 2016, onder leiding van theatermakers Jeroen de Graaf en Roeland Drost en schrijfster Laura van Eck, ontwikkeld door Huis van Vervoering, de Haagse theaterbroedplaats voor 55+ van  Grey Vibes en KOO. Op initiatief van Fonds Sluyterman van Loo en Stichting RCOAK krijgt deze voorstelling in 2019 een eigen versie in Breda, Zwolle en Culemborg. Meer info: www.greyvibes.nl
#Geraniums! wordt daarnaast financieel ondersteund door Prins Bernhard Cultuur Fonds, VSB Fonds en Gemeente Breda.

Credits

Regie/scriptbewerking: Letizia Rompelberg
Projectleider Nieuwe Veste: Irma Rens
Tekst: Laura van Eck
Communicatie: Christel Ooms
Productieleider: Jens Akkermans
Educatie: Celina van de Heuvel