I AM HERE IK BEN HIER

Een theaterervaring, midden op straat, midden in het dagelijkse leven. Gebaseerd op vluchtverhalen van jonge vluchtelingen.

I AM HERE - IK BEN HIER is een theatervoorstelling, gebaseerd op vluchtverhalen van jonge vluchtelingen. Dit project is een opdracht van Stichting Thuis in Oss. Hertog Zout creeërt een theaterervaring in het gewone, dagelijkse leven van het publiek. Gewoon, midden op straat, op de Heuvel in Oss. Hier en nu, onontkoombaar. 

Zakiya en Abol vluchtten op jonge leeftijd naar Nederland. Nu vertellen ze hun verhaal. Zij nemen het publiek mee in hun perspectief op de wereld, in hun dromen maar ook in hun nachtmerries. Ze nemen het publiek mee naar huis.

Brabants Dagblad: "Theatervoorstelling I AM HERE ontroert publiek door puurheid"

Speelperiode: 27, 28, 29 september & 11, 12, 13 oktober 2019.

LET OP! Deze voorstelling start bij het kantoor van het Centrummanagement Oss. Het adres is Peperstraat 12 in Oss. De voorstelling eindigt in theater Marag.

“Tijdens de reis hadden we niet kunnen douchen. Alles wat we aan hadden en bij ons hadden was vies. En we stonken. We zagen er echt uit als illegalen. Dat waren we ook.”
“Zes maanden leven op pizza en eieren is echt fucked up, weet je”

Credits

Concept, tekst, regie: Letizia Rompelberg
Spel: Abolfazl Bayat, Zakiya Shekho en anderen.
Productie: Ardy van de Louw
Techniek/audio: Han Pannekoek
Tekstadvies: Jibbe Willems
Een initiatief van Angelo Schuurmans, Stichting Thuis in Oss
Met veel dank voor hun ondersteuning in welke zin dan ook: Jack van Lieshout (Centrummanagement Oss), Oscar Janssen (Groene Engel) en de vele vrijwilligers die deze voorstelling mogelijk maken.

In opdracht van en in samenwerking met Stichting Thuis in Oss, in samenwerking met Theater de Lievekamp, met een financiele ondersteuning van Prins Bernhard Cultuur Fonds